5 λόγοι να μην ξεχνάτε ποτέ το πρωινό

healthy-breakfast

Αν έχετε τη συνήθεια να παραλείπετε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας υπάρχουν 5 σπουδαίοι λόγοι που θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε.


1. Θα είστε πιο εγκρατείς την υπόλοιπη ημέρα.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν παραλείψουν το πρωινό θα γλιτώσουν θερμίδες και έτσι θα μπορούν να απολαύσουν στη συνέχεια, όταν πεινάσουν, το φαγητό που επιθυμούν χωρίς να έχουν ενοχές. Αυτό δεν είναι όμως αληθές. Η κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού συμβάλει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα την παροχή ενέργειας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η παράληψη του οδηγεί γρηγορότερα στην αίσθηση της πείνας. Ένα σωστό πρωινό βοηθά στη διαχείριση του βάρους.

2. Σας δίνει ενέργεια
Εάν παραλείψετε το πρωινό, ο οργανισμός σας κινδυνεύει να μείνει χωρίς ενέργεια. Όλα τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν σε ένα υγιεινό πρωινό, θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της υπόλοιπης ημέρας. Αν παραλείψετε το πρωινό, και μείνετε μέχρι το μεσημέρι ή το απόγευμα με άδειο στομάχι, τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού σας, θα αρχίσουν να εξαντλούνται με αποτέλεσμα να νιώθετε κόπωση και ατονία.
3. Σας βοηθάει να είστε σε εγρήγορση
Ο καθένας μας θέλει να βρίσκεται σε πνευματική εγρήγορση και να είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωινό έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ενισχύσει τον εγκέφαλο μας και να μας βοηθήσει να φέρουμε σε πέρας τις καθημερινές μας εργασίες με αυξημένη συγκέντρωση, προσοχή και εγρήγορση.
4. Σας προσφέρει (αναντικατάστατες) βιταμίνες.
Ένα καλό πρωινό παρέχει στο οργανισμό πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι παραλείπουν το πρωινό τους, δεν αναπληρώνουν τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που έχασαν από αυτό κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.
5. Αποτρέπει τον διαβήτη
Σύμφωνα με έρευνα η κατανάλωση πρωινού σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη στις παχύσαρκες γυναίκες.


Σόνια Παρασκευοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest tumblr Instagram Odnoklassniki

Διαφήμηση

.

Διαφημίσεις

Followers

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας

Copyright © Two ChiChis | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com