Μερικές απλές συμβουλές για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου.

 

Το πρόσωπό μας για να φαίνεται υγιή και λαμπερό θέλει κάποιες πολύ απλές καθημερινές διαδικασίες που δεν κοστίζουν ούτε χρόνο ούτε χρήμα. Μπορούμε να τις εφαρμόσουμε όλες μας ότι πρόγραμμα και να έχουμε. Πλύσιμο-κρέμα-ντεμακιγιάζ. Αν δε βάφεστε παραλείψτε το τελευταίο.

wash-face-too-much-1

Πλύσιμο: Γίνεται πάντα το πρωί που ξυπνάμε. Όσο κι αν ακούγεται ασήμαντο είναι εξίσου σημαντικό όπως και το λούσιμο, όση τσίμπλα και να έχουμε στο μάτι πρέπει να το κάνουμε .Το δέρμα του κεφαλιού μας αν εξαιρέσεις τις τρίχες δε διαφέρει σχεδόν καθόλου από το δέρμα του προσώπου μας, εκκρίνει λιπαρότητα που δε φαίνεται εύκολα με γυμνό μάτι και δε το αφήνει να αναπνεύσει. Επίσης κατά τη διάρκεια του ύπνου όπως και το υπόλοιπο σώμα έτσι και το δέρμα ξεκουράζεται με αποτέλεσμα να ανοίγουν οι πόροι και να εισβάλουν σε αυτές τυχόν σκόνες και ακάρεα από το περιβάλλον του δωματίου, έτσι να εμποδίζεται η ορθή διαδικασία της αναπνοής του δέρματος. Αν το πρόσωπο μας είναι λιπαρό ένας λόγος παραπάνω για να απομακρύνουμε τη λιπαρότητα που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Κρέμα ημέρας: Είναι το αμέσως επόμενο βήμα μετά τον καθαρισμό και είναι απαραίτητη για την ελαστικότητα του δέρματός, καθώς μετά το πλύσιμο έχουμε την αίσθηση ότι το δέρμα μας ΄΄τραβάει΄΄(ο λεγόμενος όξινος μανδύας) με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα πιο επιρρεπή στα σπασίματα, στις ρυτίδες και μπορεί στο ξεφλούδισμα του δέρματος. Ενυδατώστε και φέρτε το κολλαγόνο στην επιφάνεια. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να παραμείνει το δέρμα μας νεανικό και για να αποφύγουμε τυχόν βλάβες, πρέπει να χρησιμοποιούμε κρέμα που να ταιριάζει στον τύπο δέρματος που έχουμε και όχι αυτή που είδαμε στη διαφήμιση ή μας τη πρότεινε η γειτόνισσα. Το δέρμα μας δεν είναι μπακάλικο και εννοείτε πως κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες! Τι κρέμα ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρματος θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.

Ντεμακιγιάζ: Αν βάφεστε καθημερινά ή περιστασιακά τότε είναι απαραίτητο και αναγκαστικό κάθε βράδυ το ντεμακιγιάζ. Τα καλλυντικά όσο καλά και φυτικά και αν είναι δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει 100%.

· Αν έχετε μεικτό ή ξηρό δέρμα χρησιμοποιήστε ένα γαλάκτωμα και μια λοσιόν.

· Αν έχετε λιπαρό ή με ακμή δέρμα (ακνεικό) χρησιμοποιήστε σαπούνι ώστε να μην αφήσετε το δέρμα λιπαρό το δέρμα.

Τρία πολύ καλά σαπούνια που προτείνουμε για εσάς είναι Avene-Cleanance (πράσινο gel) Castalia-Dermopur (κρεμώδες σαπούνι)L’oreal-Ideal Fresh(foam water-Αφρός). Μη χρησιμοποιείτε καθημερινά το κλασικό πράσινο σαπούνι, καταστρέφει το ph του δέρματος.

kathimerini peripoihsh dermatos- twochichis

Αν δε βάφεστε καθόλου και έχετε μεικτό ή ξηρό δέρμα τότε λίγο νερό πριν τον ύπνο να φύγουν οι σκόνες καλό θα είναι να το ρίχνετε.Αν έχετε λιπαρό ή ακνεικό δέρμα το σαπούνι είναι απαραίτητο για να καθαρίσει το δέρμα από το φορτίο της ημέρας. Αν πάλι δε το ‘χετε με τα καλλυντικά καλή τύχη σας ευχόμαστε με το μέλλον του δέρματος σας.

Αυτά για μια απλή καθημερινή περιποίηση του προσώπου. Για πιο ολοκληρωμένες περιποιήσεις θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο που θα περιλαμβάνει κοσμητικά καλλυντικά για όλες τις τσέπες!

Δείτε επίσης:Το κατάλληλο σχήμα φρυδιών με βάση το σχήμα του προσώπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest tumblr Instagram Odnoklassniki

Διαφήμηση

.

Διαφημίσεις

Followers

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας

Copyright © Two ChiChis | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com